Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ !!! [ video ]

Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, αλλά ένας δρόμος διπλής κατευθύνσεως…
Δύο Σύροι πρόσφυγες από το Χαλέπι, ο Αντέλ και ο Αντνάν ζουν στις δομές της Θεσσαλονίκης. Ο πόλεμος τους έκανε να περάσουν τα σύνορα αλλάζοντας ριζικά το βιοτικό τους επίπεδο. Για αυτό και ξέρουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι ξαφνικά στο μηδέν…
Και μπορεί τα προβλήματα τους να είναι μεγάλα αλλά αυτό είναι και το κίνητρο που τους κάνει να νιώθουν τα προβλήματα των άλλων.
Οι δύο τους μαζί με Ευρωπαίους εθελοντές μαζεύουν το φαγητό που περισσεύει στους καταυλισμούς, όπου διαμένουν και το μοιράζουν σε άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πρώτοι στη λίστα τους είναι οι άστεγοι της συμπρωτεύουσας αλλά και οι άπορες οικογένειες.
Ειδικά τις μέρες που ο χιονιάς χτύπησε τη Θεσσαλονίκη, Ευρωπαίοι εθελοντές και πρόσφυγες άφησαν τρόφιμα, όπως αβγά, φρούτα και κανονικό φαγητό σε μία Ελληνίδα μητέρα με παιδιά, τις τελευταίες μέρες, η οποία μάλιστα όπως ανέφερε δεν γνώριζε πως εκτός των άλλων την βοηθούν καθημερινά και πρόσφυγες. «Δεν ήξερα πως ήταν και πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται τρεις φορές την ημέρα...», αναφέρει η Μαλίνα στον φακό.
«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι, όχι αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή Έλληνας, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, όχι αν είναι Έλληνες», δήλωσε στην κάμερα του AlJazeera που αποκάλυψε το θέμα ο Αντέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: