Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑΣ : ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ''ΣΩΣΕΤΕ'' ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!! [ video ]

Μια είδηση που έχει γίνει viral (κυρίως στους κύκλους των οπαδών του Σώρρα), κάνει λόγο για παραχώρηση στην οργάνωση, χρεωμένων ακινήτων έναντι συμβολικού αντιτίμου, για να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς. Ο ισχυρισμός είναι ψευδής όπως θα δούμε παρακάτω.


Η Ε.ΣΥ. διαδίδει μέσω κοινωνικών δικτύων πως μπορεί να προστατεύσει το ακίνητό σας, έναντι των οφειλών σε εφορία, ταμεία, τράπεζες κτλ. Μόνη προϋπόθεση, η παραχώρηση του έναντι συμβολικού αντιτίμου και λέγοντας »συμβολικό» εννοούμε 10-15 ευρώ το μήνα!


Στις εικόνες που ακολουθούν, θα δείτε τα mail που αντάλλαξε χρεωμένος πολίτης με διάφορα  γραφεία της Ε.ΣΥ. σε μια προσπάθεια να νοικιάσει το κατάστημά του και να το γλυτώσει από κατάσχεση. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και κάποιοι τον παρέπεμψαν σε στελέχη του Σώρρα, γεγονός που υποδηλώνει πως η τακτική της απόκτησης ακινήτων με απατηλές υποσχέσεις, είναι συνηθισμένη.
 
Στο  βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε τη συνομιλία του πολίτη με πρόεδρο γραφείου της Ε.ΣΥ. Το σενάριο έχει ως εξής:  Ο πρόεδρος ήταν ένας από αυτούς που απάντησαν στο mail δίνοντας το τηλέφωνό του για περαιτέρω επικοινωνία. Στην συνομιλία, προσφέρει τη λύση της ενοικίασης έναντι 10-15 ευρώ μηνιαίως. με τη σαφή υπόσχεση πως το κατάστημα δεν θα πλειστηριαστεί »δεν το ακουμπάει κανένας» και »μόλις πάρουμε Ελλάδα (γίνουν κυβέρνηση) το κτήριο σας ανήκει πάλι». Ο πολίτης μάλιστα θα μπορέσει ακόμη να γίνει και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης!
Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμη έξυπνο κόλπο της οργάνωσης Σώρρα για να πάρουν στα χέρια τους, εντελώς τζάμπα, ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν νέα γραφεία της Ε.ΣΥ. Κάπως έτσι να εξηγείται η μετεωρική ανάπτυξη του δικτύου γραφείων της οργάνωσης στη χώρα μας που αυτή τη στιγμή μετρά τουλάχιστον 210.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η παραχώρηση των ακινήτων, δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη προστασία τους από πλειστηριασμούς. Ο λόγος είναι απλούστατος: Ο Σώρρας που είναι ουσιαστικά «άφραγκος» και δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα να μπλοκάρει τυχόν πλειστηριασμό ακινήτου, ακόμη και αν του χαριστεί αφιλοκερδώς.

 Σύμφωνα με το δικηγόρο Άγγελο Αγγελέτο »Ο μισθωτής ακινήτου έχει σχέση απλής κατοχής αυτού και δεν νομιμοποιείται να προβεί σε καμία πράξη προστασίας κατά των πλειστηριασμών».                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: