Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗ Μ.Ε.Θ. ΑΓΛΑ'Ι'ΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK !!!

Αναβλήθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο λόγος είναι μια γρίπη που ταλαιπωρεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο 24ωρο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να παραβρεθεί στην κηδεία του Βαγγέλη Μπασιάκου όπου εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο, ωστόσο μετά την κηδεία η κατάστασή του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα ο γιατρός να του συστήσει 48ωρη ανάπαυση. Στη συνέχεια μετά απο νέα επιδείνωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγλα'ι'α Κυριακού όπου οι γιατροί δεν του έδωσαν την απαραίτητη σημασία με αποτέλεσμα η εικόνα του να χειροτερέψει και να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων. Στο ιατρικό ανακοινωθεν αναφέρεται ότι κλινική συμπτωματολογία της γρίπης που παρουσίασε Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει Πυρετό (43 βαθμούς κελσίου) και τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, Πονόλαιμο, Μυαλγίες, Συνάχι, Πονοκέφαλο, Ρίγη, Αίσθημα κόπωσης, Διάρροια και εμέτους τα οποία συμπτώματα φωτογραφίζουν την γρίπη Η1Ν1 ή γρίπη των πτηνών. Τονίζεται ότι ασθενείς που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για 40 ημέρες που διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα πέντε 24ωρα μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών αλλά με καθημερινή χρήση κλύσματος, και να αποφεύγει τις επαφές με κότες και μάλιστα λυράτες.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού γύρω απο την περιοχή της οδού Πειραιώς που βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως τα στελέχη της και προπάντων ο Αντιπρόεδρος. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Γραφεία Εντατικής Κομματικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν τελείως καμμένοι. «Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου», τονίζει ο ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας ότι όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-θεραπεία με κλύσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: