Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ !!!

Από μικροί μαθαίνουμε πόσο εξαίρετη τροφή είναι το ψάρι. Στην Ελλάδα των ατελείωτων ακτογραμμών, η κουζίνα δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί αντίστοιχα από τα πεντανόστιμα ψαρικά και θαλασσινά. Το γνωρίζατε πως ο άνθρωπος, που καταναλώνει πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα ψάρια, θα μπορούσε αν σπαταλά αλόγιστα τους θαλάσσιους αυτούς θησαυρούς, να τους εξαφανίσει από το βυθό; Και για να μην είμαστε απλά, κριτές χωρίς προτάσεις, απευθυνθήκαμε στην WWF και ανακαλύψαμε έναν εξαιρετικό τρόπο να απολαμβάνουμε το ψάρι μας, υπεύθυνα.
Τι θα πει αυτό; Θα πει πως με λίγη βοήθεια από έναν οδηγό ψαρικών που έχει φτιάξει η περιβαλλοντική οργάνωση σε συνεργασία με 11 ακόμη χώρες, μπορούμε να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο κάθε αγορά ψαριών επιβαρύνει τον πληθυσμό τους ή αντίθετα συμβάλει στην απρόσκοπτη συνέχιση της διατροφικής αλυσίδας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τι είναι το Fish Guide;

Το Fish Guide δημιουργήθηκε από το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward που υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών. Ανακαλύψτε τον αναλυτικό οδηγό για εισαγόμενα ψάρια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: