Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΑΓΩΔΙΑ : ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΑ....ΜΠΡΟΚΟΛΑ !!!

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία άρχισαν να διανέμουν με το δελτίο τα… μαρούλια και τα μπρόκολα προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον τρόπο αυτό την έλλειψη λαχανικών που εισάγονται από την Ισπανία.
Η Tesco, η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα, υποχρεώνει από αυτή την εβδομάδα τους πελάτες της να μην αγοράζουν περισσότερα από τρία μαρούλια άισμπεργκ κατ’ άτομο, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ομίλου. «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα εφοδιασμού λόγω της κακοκαιρίας στην Ισπανία», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αφορά όλα τα υποκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ανταγωνίστρια εταιρεία Morrisons –η τέταρτη σε μέγεθος αλυσίδα στη Βρετανία– έλαβε πιο ριζοσπαστικά μέτρα: ο κάθε πελάτης μπορεί να αγοράσει μόνο δύο άισμπεργκ και τρία μπρόκολα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, στόχος των «ποσοστώσεων» αυτών είναι να μην διαταραχθεί ο εφοδιασμός των τακτικών πελατών της.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας καθώς και το κύμα ψύχους που ακολούθησε, τον Ιανουάριο, έπληξαν κυρίως τις νότιες περιοχές όπου καλλιεργούνται κηπευτικά. Αυτές οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν την παραγωγή φρούτων και λαχανικών, μολονότι πολλά παράγονται σε θερμοκήπια.
Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγός φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία και η Βρετανία είναι οι δύο κυριότεροι πελάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: