Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟ....''ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ'' !!!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO), Clements Fuest, το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα είναι παραπλανητικό γιατί τα δάνεια δεν μπορούν να ξεπληρωθούν, το κρατικό χρέος δεν μπορεί να αναδιαρθρωθεί, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν απελευθερωθεί από κάθε ευθύνη και αντίθετα φορολογούνται οι φορολογούμενοι.
«Όλα αυτά έχουν καλυφθεί από ένα πέπλο υπερβολικά αισιόδοξων προβλέψεων και εν μέρει εμφανών ψεμάτων», σημειώνει ο Fuest σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Όλη αυτή η ιστορία είναι πηγή έχθρας, προσθέτει ο ίδιος και φέρνει το εξής παράδειγμα: το να αποφασίζει η Γερμανία τι θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα οδηγεί στο μίσος.
Όλοι οι συμμετέχοντες σ' αυτή την ιστορία κοιτάνε τα εθνικά τους συμφέροντα, λέει και ονοματίζει τους Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανφκ Σόινπλε, Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα.
«Γιατί ο Τσίπρας διένειμε μερικά εκατ. στους συνταξιούχους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα;», αναρωτιέται.
Και στην απάντηση του Spiegel ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι πρόκειται για πρόσθετο πλεόνασμα, το οποίο η χώρα μπορεί να αποφασίσει τι θα το κάνει, ο Fuest αντιλέγει:
«Δεν είναι αλήθεια αυτό αφού την ίδια ώρα ζητάει μείωση της συμφωνημένης λιτότητας. Ή η Ελλάδα έχει περιθώρια οικονομικά ή δεν έχει. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι οι Έλληνες τα πάνε ιδιαίτερα καλά.»
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: