Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ....''ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' !!!

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε πύρινες ανακοινώσεις εναντίον του τότε υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν το 2014 ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε την Μαριούπολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγραφε πως ο Βενιζέλος δεν έκανε καμία αναφορά στα «ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα», που συμμετείχαν τότε στην κυβέρνηση.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στην Ουκρανία σε μια πολύ επικίνδυνη για την περιοχή, συγκυρία: φάση αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών με άλλα λόγια, παρά ταύτα υπάρχει σειρά λόγων για την επίσκεψη αυτή, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι η Αθήνα ακολουθεί πιστά το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Οι διακρατικές σχέσεις που οικοδομούνται στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής και της συναλλαγής με ναζιστικά καθεστώτα, με ναζί, με καθεστώτα τα οποία έχουν οικοδομήσει την κρατική τους δομή πάνω στις παρακρατικές συμμορίες του φασισμού, θυμίζουν αυτό που έλεγε ο Πίντερ. Ο Πίντερ, το 1999, μιλώντας για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας έλεγε: «Όποιος σφίγγει το χέρι του δολοφόνου δεν έχει ηθική». Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να κάνει μεγάλες ατιμίες. Η οικοδόμηση διακρατικών σχέσεων της Ελλάδας με νεοναζιστικά καθεστώτα όπως αυτό της Ουκρανίας αποτελεί μέγιστη ατιμία. Πολύ περισσότερο που σε αυτήν εδώ τη χώρα δικάζεται, υποτίθεται, το ναζιστικό φίδι που μαχαιρώνει ανθρώπους. Τους ομοϊδεάτες των εν Ελλάδι ναζί συναντάει σήμερα στην Ουκρανία ο Α. Τσίπρας.
«Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας», κ.Τσίπρα! Μετά τις φιέστες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, επίσκεψη νομιμοποίησης του νεοναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας! Η άνευ τσίπας  «Αριστερά» το τερμάτισε!     Υπενθυμίζουμε ότι κυβέρνηση Ποροσένκο στηρίζεται σε εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και είναι προϊόν της πραξικοπηματικής ανατροπής της προηγούμενης νόμιμης κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς πριν από τρία χρόνια και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: