Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

FINANCIAL TIMES : Η ΕΛΛΑΔΑ....ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ !!!

Με ασθενή που βρίσκεται στο νοσοκομείο παρομοιάζεται η Ελλάδα σε δημοσίευμα των Financial Times , ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η αγωνία της όλο και μεγαλώνει».
Στο δημοσίευμα της Financial times, γίνεται λόγος ότι η Ελλάδα τον Μάιο θα ξεκινήσει να διανύει τον όγδοο χρόνο της ως ασθενής σε ένα νοσοκομείο για οικονομικά τραυματισμένες χώρες της Ευρωζώνης. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή αναφέρεται ότι μπήκε στη Νομισματική Ένωση τον Ιανουάριο του 2001 και πως τον Μάιο του 2010 έλαβε το πρώτο από τα τρία πακέτα διάσωσης, ύψους 260 δισ. ευρώ, ενώ συμπληρώνει ότι πλέον «η χώρα είναι στον δρόμο για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας τον επόμενο χρόνο».
Δεδομένου ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο αλλαγών στην ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης κρίσεων, οι F.T. παρατηρούν ότι «η Ελλάδα θα κερδίσει μια ανεπιθύμητη διάκριση έως το τέλος του 2019: να έχει περάσει την ύπαρξή της στην Ευρωζώνη, κυρίως σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο και σε αποστροφή του ότι η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης.

«Μίλησε σαν η Ελλάδα να υποφέρει όχι για να ανακτήσει την υγεία της, αλλά για να βελτιώσει τη φήμη των γιατρών της», σχολιάζει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, οι οποίοι τσακώνονται δίπλα στο κρεβάτι της Ελλάδας για το ποια θα είναι η επόμενη θεραπεία που θα συνταγογραφήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: