Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΜΟΥΣΕΙΟ ''ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ'' : ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ !!!

Τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 12:00, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας.
Η οικία Μπελογιάννη δωρήθηκε στον Δήμο Ήλιδας από τον γιο του εκτελεσθέντα αγωνιστή, ενώ λίγο αργότερα χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί εκεί μεγάλωσε ο Νίκος Μπελογιάννης, πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το Μουσείο θα φιλοξενεί πλήθος υλικών που προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ηλείας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα στις 27 Μάρτη και τονίζει:
«Τιμάμε τον κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη.
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε.
Καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στα εγκαίνια του Μουσείου "Νίκος Μπελογιάννης", στην Αμαλιάδα, την πόλη που γεννήθηκε κι έκανε τα πρώτα του βήματα ο κομμουνιστής ήρωας Ν. Μπελογιάννης. Στα εγκαίνια του Μουσείου θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τιμάμε στο πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη την ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο. Ο Μπελογιάννης αναδείχθηκε μέσα απ' την ηρωική πάλη του λαού μας, του ΚΚΕ. Ήταν σάρκα απ' τη σάρκα τους. Οι λαογέννητοι ηγέτες, σαν τον Μπελογιάννη, που έδωσαν και τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού, αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της αστείρευτης δύναμης που έχει η ταξική πάλη, όταν οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι παίρνουν την τύχη και το μέλλον στα δικά τους χέρια. Αυτή είναι που γεννά την αντοχή, κάτω απ' όλες τις συνθήκες.

Διδασκόμαστε απ' το παράδειγμα, τη στάση ζωής του κομμουνιστή αγωνιστή που αφιερώθηκε στους ανθρώπους του μόχθου, θυσιάστηκε γι' αυτούς, περιφρονώντας μια ζωή μ' ευκολίες και συμβιβασμούς.
Τιμάμε τη μνήμη του, την ασυμβίβαστη πάλη του, την ηρωική του θυσία, την προσφορά του στο λαό και τον τόπο.
Το Μουσείο μπορεί να αποτελέσει τόπο ζωντανής και δημιουργικής μνήμης, ιστορικής μνήμης και διαπαιδαγώγησης, για τις σημερινές και μελλοντικές μάχες του λαού μας, που σίγουρα θα αναδείξουν νέους "Μπελογιάννηδες"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: