Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ....ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!

Ως τις 4 Απριλίου θα... ζήσει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, έτσι όπως το ξέρουμε. Από 'κει και ύστερα θα πάψει να κυκλοφορεί με τη μορφή που το ξέρουμε, θα αντικατασταθεί, για λόγους ασφαλείας από νέο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016). Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.
Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: