Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ....ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !!!

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, υποστηρίζει ότι η πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του, είναι «άθλιο πυροτέχνημα που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες». Υπογραμμίζει ότι με «κυβερνητική πλειοψηφία» επιχειρείται «επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές», και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης», αλλά και δική του, καθώς και όλων όσοι υπηρετήσαμε τη χώρα προωθώντας αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον από θέσεις ευθύνης».
Ένας ακόμα υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη είναι υποψήφιος για τη φυλακή.
Εντάξει, τους έχει διαφύγει πως η χώρα χρεοκόπησε και δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν για την χρεοκοπία, αλλά Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου είναι στο ίδιο σύστημα με Παπαδήμο, Σαμαρά και Τσίπρα που ακολούθησαν, οπότε δεν έχει ευθύνες κανείς.
Φυσικό φαινόμενο η χρεοκοπία της χώρας. Η κακιά η ώρα.
Πάντα το σύστημα πρέπει να θυσιάσει κάποια παιδιά του, για να παραμένει στην θέση του.
Το λάθος που έκαναν ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου ήταν ότι έμειναν εκτός Βουλής.
Αν είσαι στη Βουλή, δεν σε πειράζει κανείς.

Γι’ αυτό έχει λυσσάξει ο Βενιζέλος να παραμείνει στη Βουλή - και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε ο Βενιζέλος για να παραμείνει βουλευτής-, αφού, αν μείνει εκτός Βουλής, θα πάει φυλακή χωρίς δίκη· θα πάει και θα κλειστεί στο κελί μόνος του. Στο μεταξύ ο πασίγνωστος επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος διακηρύσσει ότι είναι αθώος κάθε παρανομίας στα εξοπλιστικά, κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους απο την ημέρα της σύλληψης του. Κύριος ωφελημένος απο το "αλεξικέραυνο" Λιακουνάκου (τους χαμηλούς τόνους εννοούμε) ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο έμπιστός του γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Αμυνας Τραυλός. Ο Εισαγγελέας κ. Λογοθέτης ζητεί την παραπομπή του γραμματέα Τραυλού σε κακουργηματική δίκη με απειλή μέχρι και ισόβια, αφού ο ίδιος και άλλα 9 στελέχη του Υπουργείου Αμυνας παραπέμπονται και με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περι καταχραστών του δημοσίου χρήματος.
Μαζί τους για ηθική αυτουργία παραπέμπεται και ο Θωμάς Λιακουνάκος και η υπόθεση αφορα τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ.
Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και σε αυτή την υπόθεση δηλώνει αθώος, αλλά σε αυτό το στάδιο ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε απο τα υπάρχοντα στοιχεία.
Ο Θ.Λιακουνάκος έχει και άλλη υπόθεση περι τα εξοπλιστικά. Σε εκείνη τον είχαν συνδέσει με την εταιρεία INTERACTION και χρηματισμό 2 εκατομ δολλαρίων, ο οποίος προέκυπτε μέσα απο έγγραφα και γινόταν σύνδεση με τον Γιάννη Σμπώκο και την υπουργία του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Η υπόθεση των ΑΠΑΤΣΙ, ως προς τον Γιάννο Παπαντωνίου και τυχόν ευθύνες του, ως υπουργού Άμυνας τότε, έχουν παραγραφεί και αν ζητηθεί η άρση της ασυλίας του θα πέσει στο κενό, με βάση τον κατάπτυστο νόμο περι (μη ) ευθύνης υπουργών, ο οποίος σε αυτή τη μορφή ισχύει μόνο στην Ελλάδα.
Για να έχετε μέτρο σύγκρισης θυμίζουμε ότι πρόσφατα νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Αμυνας (Σοφός) καταδικάστηκε σε ισόβια για 350.000 δολλάρια, τα οποία έλαβε για προμήθεια εξοπλστικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: