Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ....ΜΗΤΣΟΤΑΤΣΗΔΩΝ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΤΣΗΔΩΝ !!!

Σφαγή καραμανλικών και σαμαρικών στα γαλάζια παρασκήνια με αιχμές και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. Πέτρα του σκανδάλου ο υπουργός Άμυνας. Η κατά πολλούς ξαφνική επίθεση στον Πάνο Καμμένο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προχθές είναι ουσιαστικά και ένα μήνυμα από τον πρώην πρωθυπουργό προς τον υπουργό Άμυνας ότι «το έχει παρατραβήξει» εμφανιζόμενος ως εκφραστής του καραμανλισμού στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής Σερρών θα δώσει συνέχεια τις επόμενες μέρες. Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, με αφορμή τις δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τη γραμμή Μητσοτάκη για τις εκλογές και την δεύτερη αξιολόγηση, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα σε διασταυρούμενα πυρά με την κατηγορία ότι υπονομεύει την παράταξη. Οι ίδιοι οι καραμανλικοί αποδίδουν ως βασική πηγή προέλευσης αυτά τα πυρά στο στρατόπεδο του έτερου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εκτιμούν ότι στόχος είναι να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με την σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Πάντως οι καραμανλικοί δεν παραλείπουν να αφήσουν αιχμές και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη θεωρώντας ότι κακώς τους χρεώνει τον Πάνο Καμμένο και σημειώνοντας ότι «ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με τις ευλογίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Την ίδια στιγμή το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού φρόντισε να πάρει αμέσως αποστάσεις από τους ψίθυρους που άρχισαν να διακινούνται μετά την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα από τους δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκο Τσαρτσιώνη υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού με τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες και αναδεικνύοντας ότι ο κ. Καραμανλής και ο κ. Τσιτουρίδης δεν έχουν επαφή εδώ και αρκετά χρόνια.
Ωστόσο όλες αυτές οι τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ που «ξεσπούν» στην περίπτωση Καμμένου, ή εμφανίζονται με τη μορφή ψιθύρων, φημών και σεναρίων για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχουν σε μεγάλο βαθμό ως αιτία τους διαφορά αντιλήψεων και κουλτούρας των διαφόρων πτερύγων της ΝΔ γύρω από το πώς θα πρέπει να πορεύεται η αστική συντηρητική παράταξη στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.
Μία τέτοια πλευρά αφορά και το ζήτημα της περιβόητης εθνικής συνεννόησης. Η βασική κριτική που ασκούν καραμανλικοί βουλευτές για την επίσημη στάση του κόμματος στο θέμα της αξιολόγησης και της καταψήφισης των μέτρων είναι πως η ηγεσία Μητσοτάκη θα πρέπει να κινείται περισσότερο ευέλικτα και χωρίς να δεσμεύεται εκ των προτέρων καθώς οι συνθήκες είναι ρευστές. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την ηγεσία Σαμαρά που, όπως λένε, από τα Ζάππεια οδηγήθηκε στο «ουδείς αναμάρτητος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: