Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ : ΝΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ !!!

Ακόμα και την πολεμική σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα μελετά ανοιχτά ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στην οποία καταγράφεται δραματική αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής.
Η έκθεση έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά τις τελευταίες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα ως την «μεγαλύτερη άμεση απειλή» για την Αμερική.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΚΤ Μακ Φάρλαντ και άλλοι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα κατέστρωσαν «σχέδιο εκτός της πεπατημένης», το οποίο περιλαμβάνει και τα ενδεχόμενα του πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, αλλά και της προσπάθειας ανατροπής του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στην Κίνα, η οποία αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας ότι επιθετική κίνηση της Ουάσινγκτον κατά της Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο. Για την ώρα, οι προτάσεις αυτές βρίσκονται στα χέρια του Τραμπ ο οποίος τις μελετά προτού καταλήξει στην τελική πολιτική που οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν έναντι της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: