Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ....''ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ'' !!!

H εµµονή του ∆ΝΤ στην επιβολή των δικών του θέσεων για σκληρά µέτρα έχει οδηγήσει τη διαπραγµάτευση σε αδιέξοδο και καθιστά επισφαλές το κλείσιµο της δεύτερης αξιολόγησης.
Η εκπρόσωπος του Ταµείου Ντέλια Βελκουλέσκου, από την πρώτη στιγµή που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα, φρόντισε να καταστήσει σαφές «ποιος είναι το αφεντικό».
Επέβαλε τη σκληρή ατζέντα στους άλλους τρεις δανειστές, αµφισβήτησε τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς και της Κοµισιόν και απαίτησε να τελειώσει η διαπραγµάτευση µέσα στο Σαββατοκύριακο, χωρίς κενά και πιθανούς αστερίσκους.
Η απαίτηση του ∆ΝΤ είναι ξεκάθαρη, στιβαρή και συµπαγής. Μέτρα 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) από το 2019 και µετά, µε ανοικτό το ενδεχόµενο για µέτρα από το 2018, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασµα 3,5%.
Οι διαφωνίες µεταξύ Αθήνας και δανειστών εδράζονται στο περιεχόµενο των µέτρων λιτότητας και στα αντίµετρα που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.                                                             

Financial Times                                                      

Σύμφωνα με έκθεση, όπως αναφέρουν οι Financial Times, το δημόσιο χρέος της χώρας μας «καλπάζει» και αναμένεται να εκτιναχθεί στο τριπλάσιο του ετήσιου ακαθάριστου προϊόντος.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνεται, δεν μπορεί να λυθεί ούτε με τις μεταρρυθμίσεις, ούτε με την ανάπτυξη αλλά μόνο αν υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση χρέους.

Η έκθεση συντάχθηκε από το προσωπικό του Ταμείου εν όψει της συνόδου του Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου για να αποφασιστεί η συμμετοχή του στο πρόγραμμα των 86 δις για την Ελλάδα και όπως υπογραμμίζεται, αν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν συμφωνήσουν σε μείωση του χρέους, κάτι που επιθυμεί το ΔΝΤ για να καταστεί βιώσιμο τότε το Ταμείο θα αποχωρήσει αφού θα υπάρχει αδιέξοδο, αφήνοντας την Ελλάδα να «βουλιάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: