Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΔΥΜΑΙΩΝ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ....ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ !!!

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκτεταμένες εργασίες στο πάρκο επί της Ακτής Δυμαίων, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός μεγάλου, ανοιχτού για όλους χώρου αναψυχής.
Ηδη τόνοι χωμάτων έχουν στρωθεί σε μία μεγάλη έκταση στην οποία πριν ήταν σκουπιδότοπος.

Το Νότιο Πάρκο είναι η… αυλή της Πάτρας. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Πατρέων, που γίνονται εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Δήμου και χωρίς καμία εργολαβία. Έργο που θα είχε κοστίσει στον Πατραϊκό λαό πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, έγινε με λίγες χιλιάδες και με… ξεχασμένα εξαρτήματα στις αποθήκες του Δήμου, για πάνω από 15 χρόνια.
Άλλοι το επισκέπτονται για τον απογευματινό τους περίπατο, άλλοι για να γυμναστούν στα υπαίθρια όργανα, άλλοι για τζόκινγκ, κάποιοι για βόλτα με τα σκυλιά τους, οι μαμάδες με τα καρότσια και τα παιδιά τους το βρίσκουν ιδανικό, ενώ όλων των ηλικιών Πατρινοί με τα ποδήλατά τους συνθέτουν την καθημερινότητα. Μετά και τα πρόσφατα έργα που του έδωσαν νέα όψη ολοένα και περισσότεροι είναι οι συμπολίτες που το προτιμούν.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Τομέα Πρασίνου, Παναγιώτης Κωστόπουλος, έκανε γνωστό ότι φυτεύτηκαν 1.500 δέντρα (πεύκα, ελιές, αρμυρίκια, δάφνες, θάμνοι κ.λπ.),
από τα οποία, τα περισσότερα βρίσκονταν στα κηπάρια του Δήμου και άλλα δόθηκαν από το Δασαρχείο, ενώ μπορεί όποιος επιθυμεί, να φέρει και να φυτέψει το δικό του δέντρο. Ο κ. Κωστόπουλος, έκανε γνωστό επίσης, ότι θα γίνουν στο Νότιο Πάρκο και τρία γήπεδα:
δύο μπάσκετ και ένα για beach volley αλλά και wc . Αυτή όμως την ωραία εικόνα την χαλάνε οι δικυκλιστές και τα αυτοκίνητα που κινούνται άναρχα, πάνω κάτω στον ποδηλατόδρομο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους που κινούνται πεζοί, παιδιά, μαμάδες με τα καροτσάκια τους. Ο δρόμος και ο ποδηλατόδρομος προσφέρουν μια καλή και εύκολη λύση για να διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο χωρίς τα....αχρείαστα φανάρια.
Κι αν τολμήσει να πει κανείς τίποτα, ο δικυκλιστής απαντά με θράσος, θεωρώντας ότι έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί.
Τι πιο φυσικό άλλωστε, από το να παραμερίζουν οι πεζοί για να περνούν οι εποχούμενοι;

Όσο για τον φρεσκοασφαλτοστρωμένο δρόμο περιπάτου, ο δικυκλιστής δεν ξεχνά ότι στο κάτω - κάτω είναι κι αυτός δρόμος - και οι δρόμοι είναι για να περνάμε, σωστά;
Τέλος, ο δικυκλιστής θα δείξει σεβασμό εκεί που πρέπει, στο αυτοκίνητο. Όσοι οδηγούν μηχανές αποφεύγουν επιμελώς να θίξουν το χώρο κατά μήκος των δρόμων, που 'δικαιωματικά' ανήκει στ' αυτοκίνητα.

Η λογική επιλογή είναι ο ποδηλατόδρομος εκεί μπορεί να περνάει χωρίς να ενοχλεί κανέναν.
Εκτός από τους πεζούς, δηλαδή, αλλά αυτό δεν περνά καν από το μυαλό του μέσου δικυκλιστή.

Δε με πιστεύετε; Μιλήστε τους. Θα σας κοιτάξουν σα να κατεβήκατε απ' τον Άρη. Δε μπορούν καν να καταλάβουν τι πειράζει να παρακάμψετε ένα μηχανάκι, ακόμα κι ολόκληρο δάσος από μηχανές.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι έχουν μεγαλώσει σ' αυτή την πόλη - μια πόλη όπου κανείς δε συνειδητοποιεί ότι είναι επικίνδυνο να ανακατεύεις πεζούς και οχήματα στον ίδιο χώρο. Ας το κοιτάξει αυτό το θέμα η δημοτική αρχή αποκλείοντας τον χώρο με κάποιον τρόπο από αυτούς τους ανεγκέφαλους με τα οχήματα παντός είδους πρίν να έχουμε κάποιο αχρείαστο ατύχημα.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΝΗ "Πραγματική" ΑΡΙΣΤΕΡΆ- ΤΈΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΎΛΑ.-

ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΌΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ:

《Ο Ν. Μπελογιάννης δεν αποχαρακτηρίζεται. Δήλωση μετανοίας στην Αστική Τάξη δεν υπέγραψε όταν ήταν Ζωντανός, όπως και άλλα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, δεν υπογράφει ούτε και Νεκρός! Περιλαμβάνεται στο πάνθεον των ηρώων του επαναστατικού κινήματος, μαζί με δεκάδες χιλιάδες συντρόφους μας.》

ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΒΑΛΆΝΕ ΚΆΤΙ από Λεωνίδα Θεμιστοκλή (Πάταξον με Ακουσων δε) Μιλτιάδη Αθ. Διάκο Γ. Καραϊσκάκης ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/Εκτελέσεις από τους Ξένους και Ντόπιους Ξένους !!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ! ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Αlex!!!