Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ !!!

Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον τούρκο ΥΠΕΞ, μετέδωσε το πρακτορείο ANP. Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα στην Ολλανδία για μια συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Τούρκου προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ανακοινώσει δημόσια ότι θα επισκεφθεί σήμερα (11/3) το Ρότερνταμ της Ολλανδίας παρά το γεγονός ότι οι ολλανδικές αρχές του είχαν απαγορεύσει να μιλήσει σε εκδήλωση υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Πηγαίνω στο Ρότερνταμ σήμερα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. «Θα επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Ολλανδία», αν εμποδιστεί αυτή η επίσκεψη που έχει στόχο να προωθήσει το «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για σκληρές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις.
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.
Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: