Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ !!!

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει παράδοση κρατισμού που πρέπει να σπάσει» και ανήγγειλε στρατηγικό επενδυτή στην ενέργεια και ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων σε υποδομές όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την Εγνατία οδό, ενώ όπως είπε εντός του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το καζίνο στο Ελληνικό.
Υπενθύμισε σε όσους ασκούν κριτική για τις ιδιωτικοποιήσει στην κυβέρνηση πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και η σύμβαση για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Το φιλέτο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς είναι μεγάλο το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ είναι δεδομένη, ενώ το σενάριο για άμεση πώληση μονάδων και θυγατρικών κερδίζει έδαφος έναντι του σεναρίου για μείωση του ποσοστού της εταιρείας στην αγορά μέσω των δημοπρασιών ποσοτήτων ρεύματος (ΝΟΜΕ).
«Η διαφορά είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά ταύτα προχωράει» τις ιδιωτικοποιήσεις, αφού «έχουν γίνει βήματα που εκκρεμούσαν πολλά χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην προσπάθεια του να καταδείξει ότι το κόμμα του είναι το καταλληλότερο για την δημιουργία πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους με την παραχώρηση των υποδομών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: