Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ : ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ....ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ !!!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει την Δευτέρα μια νέα εκδοχή του εκτελεστικού του διατάγματος για τη μετανάστευση, το οποίο ανέστειλε η δικαιοσύνη αφού προκάλεσε τεράστιο σάλο και χάος στα αεροδρόμια και οχι μόνο. Ο πρόεδρος θα υπογράψει το νέο διάταγμα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με  ανώτερους αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι αλλαγές που ο Τραμπ αποφάσισε να κάνει στο νέο διάταγμα. Με το προηγούμενο διάταγμα απαγόρευε στην είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες, και των σύρων προσφύγων μόνιμα.
Ο Τραμπ όμως υπέστη δύο δικαστικές ήττες όταν η εφαρμογή του διατάγματός του ανεστάλη από δικαστή του Σιάτλ και όταν εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την αναστολή της ισχύος του.                                                                                          

Ο Τραμπ υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης                                                                     Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «θα βομβαρδίσει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος» προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης.
Στο γράμμα πρότασης αναφέρεται πως ο Τραμπ θα «φέρει μια ζωτική ειρήνη μέσω μιας ιδεολογίας δύναμης, αφού οι απειλές του θα χρησιμεύσουν ως ανασταλτικός παράγοντας για το Ισλαμικό Κράτος, το πυρηνικό Ιράν και την κομμουνιστική Κίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: