Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΗΜΑ....ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ FRANCHISE !!!

Το franchise παραμένει ένας αρκετά δημοφιλής τρόπος επένδυσης. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί αφού μόνο μέσω του franchising την τριετία 2013-2016 οι Ελληνες επένδυσαν σε επώνυμες αλυσίδες συνολικά 90 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περίπου 700 νέες επιχειρήσεις, με την εστίαση και τα τρόφιμα και συνεχίζουν να αποτελούν την πρώτη προτίμηση των επενδυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομέας της εστίασης – τροφίμων συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό στόχο των επενδυτών, με το 34,21% να επιλέγει να δημιουργήσει επιχείρηση στον συγκεκριμένο κλάδο. Ακολουθούν οι τομείς της παροχής υπηρεσιών με ποσοστό 20,18%, υγείας – ομορφιάς με 13,6%, ένδυσης – υπόδησης – αξεσουάρ με 8,77%, οικιακού εξοπλισμού με 2,19% και εκπαίδευσης – επιμόρφωσης με 3,51%.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ΚΕΜ στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Εκθεσης ΚΕΜ Franchise. Οι 8 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα (77,23%) δηλώνουν ότι η επενδυτική δυνατότητα ή η πρόθεση της επένδυσης είναι έως 100.000 ευρώ. Το 13,86% είναι διατεθειμένο να επενδύσει έως 200.000 ευρώ, το 3,96% μεταξύ 201.000 ευρώ και 300.000 ευρώ, ενώ το 4,95% εμφανίζει επενδυτική δυνατότητα άνω των 301.000 ευρώ.

Αν και το 65% των υποψήφιων επενδυτών εκδήλωσε ενδιαφέρον για ένταξη στον θεσμό της δικαιόχρησης (franchise) ως δικαιοδόχος (franchisee), σημαντικό ποσοστό, περίπου το 1/5 του συνόλου, δηλώνει την πρόθεσή του να λειτουργήσει ως master franchisor, εισάγοντας στην Ελλάδα κάποιο concept του εξωτερικού. Tις σύγχρονες απαιτήσεις για pizza έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO. Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη ζύμη μπισκότου με τη δροσιά και τις θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings.
Είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το χάμπουργκερ. Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις.
Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους; Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!! www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: