Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΕΡΟΣ - ΑΕΡΟΣ ΣΤΗΝ FRAPORT. ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, καθώς η Επιτροπή Αναφορών της Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα μετά από καταγγελία της ΟΣΥΠΑ, ενώ παράλληλα κοινοποιεί το θέμα και στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου. Αναμένεται η απάντηση της Fraport Greece, «σιγήν ιχθύος» από την κυβέρνηση. Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν (θεωρητικά) ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα που έπρεπε να ολοκληρωθούν προτού η κοινοπραξία Fraport – Slentel, μέσω της Fraport Greece αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Γεγονός που ανέφερετη Δευτέρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζινέλ, ο οποίος, σύμφωνα με γερμανικά μέσα, δήλωσε ότι απαιτείται και η έγκριση της παραχώρησης από την Κομισιόν. Πολλά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, εκφράζοντας την άποψη ότι «οι πιθανότητες επιτυχίας από την πλευρά των συνδικαλιστών κρίνονται ως μηδενικές». Σε αυτό είχε συνηγορήσει και η τοποθέτηση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, δια της αρμόδιας Επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ, που είχε υποστηρίξει ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων δεν παραβιάζει κοινοτικό δίκαιο.
Ωστόσο, όταν η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κλήθηκε να εξετάσει συγκεκριμένα τα προβλήματα που διαπιστώνει στις διαδικασίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, τα δεδομένα όπως φαίνεται άλλαξαν. Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Επιτροπής που υπογράφεται από την Πρόεδρο, Σεσίλια Βίκστρομ, η Επιτροπή θεωρεί την αναφορά της ΟΣΥΠΑ ως «παραδεκτή» και ζητεί από την Κομισιόν να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών της ΟΣΥΠΑ. Προσθέτει μάλιστα ότι «τα θέματα που θίγετε στην αναφορά πρέπει να υποβληθούν επίσης σε Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και συγκεκριμένα παραπέμπει το θέμα στην επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Η αποδοχή της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ από την Κομισιόν έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας από τους θεσμούς με τους οποίους η Ελλάδα συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο.
Στο κείμενο του μνημονίου υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στην περίπτωση της Fraport συμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποχρεώνεται να παραχωρήσει τα αεροδρόμια «στον παραχωρησιούχο που ήδη είχε κερδίσει τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ». Οι διαδικασίες που απαιτούνται το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζονται εξαιρετικά χρονοβόρες, καθώς όπως υποστηρίζουν πηγές του TPP απαιτούνται συνεδριάσεις, εξετάσεις μαρτύρων και γνωμοδοτήσεις, γεγονός που μεταθέτει ξανά την παραχώρηση των αεροδρομίων. TPP

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Παιδιά να Σας ρωτήσω εάν μας το επιτρέπεται! ΑΥΤΌ ΤΟ "Grexit" μας κάνει Συνειρμούς, μας φέρνει Συνειρμούς σαν π.χ. GRΕξιτήριο !!! ή π.χ. GREξίσωση!!! ΙΔΟΎ το Ερώτημα και το ... Πρόβλημα (Μας) Σας!!! Εμείς πάντως τα ... Λύσαμε... Ούλα μα Ούλα!!! Πότε Αγαπάτε να Σας κλείσουμε το "Τελικό Ραντεβού" ;; Μέχρι Εκεί Είναι και Φτάνει Η Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία Μας !!!