Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ....ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!! { video ]

Συνέχεια στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας και αποπροσανατολισμού του λαού έδωσε χτες η κυβέρνηση, με την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Απ’ τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να «αμπαλάρει» αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα και προσαρμογές σύμφωνες με τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που θα αποτυπωθούν στο νέο Σύνταγμα, με δημοκρατικό «περιτύλιγμα» και να αποκτήσει η διαδικασία επίχρισμα «λαϊκής συμμετοχής».
Έτσι, την ίδια ώρα που πετσοκόβει λαϊκά δικαιώματα, εγκαινίασε τη δημόσια διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με τον Αλ. Τσίπρα να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη «λαϊκής συμμετοχής», εκφράζοντας την επιθυμία να καταστεί ο λαός συμμέτοχος στις προωθούμενες αλλαγές που θα προσδώσουν συνταγματική ισχύ στις σαρωτικές ανατροπές των τελευταίων χρόνων στα δικαιώματά του.
Παρότι, μάλιστα, έχει συνομολογήσει νέες ανατροπές σε συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να ανασύρει μέχρι και την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, υποστηρίζοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα της προσδώσουν νέο περιεχόμενο, ότι θα διαμορφώσουν το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την Ελλάδα του 2020.
Τις διαδικασίες χειραγώγησης του λαού ο πρωθυπουργός διάνθισε με αυταπάτες περί «επαναθεμελίωσης της Δημοκρατίας» και «νέας μεταπολίτευσης», συσκοτίζοντας τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας, ενώ δίνοντας το στίγμα των επιχειρούμενων αλλαγών στο κομμάτι που κυρίως αφορά στη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, σημείωσε πως στόχος ανάμεσα σε άλλα είναι «η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών θεσμών, αλλά και η ενίσχυση του ίδιου του κύρους της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».
Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός υπέδειξε την ανάγκη εμπλοκής στη διαδικασία συλλογικοτήτων, φορέων, οργανώσεων κ.λπ., με αξιοποίηση όλων των μεθόδων όπως το διαδίκτυο, για το άπλωμα της διαβούλευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. agkida

Δεν υπάρχουν σχόλια: