Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....''ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GATE'' !!!

Σε τρία διαφορετικά σκέλη διαχωρίστηκε τελικά η έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη - Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης της Documento στον Άρειο Πάγο, ύστερα και τις σχετικές αποκαλύψεις της εφημερίδας, διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον έχει «σπάσει»στα τρία.
Αρχικά το σκέλος που αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο στη Βουλή η οποία αποτελεί και το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφανθεί σχετικά. Συγκεκριμένα, η Βουλή θα αποφασίσει αν θα εξετάσει τα καταγγελόμενα σχετικά με τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο, που αναφέρουν ότι βρίσκονταν σε διάσταση. Όσο για το αντίστοιχο μέρος της δικογραφίας που αφορά στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εξαιτίας του ότι υπόχρεος της δήλωσης πόθεν έσχες ήταν ο σύζυγός της, αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα.
Τέλος, στους οικονομικούς εισαγγελείς διαβιβάστηκαν τα όσα αναφέρονται στη μήνυση σχετικά με το σπίτι στο Παρίσι καθώς και για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της συζύγου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι η αναφορά στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν την περιέλαβε στην προσωπική-ατομική  δήλωση περιουσιακής κατάστασης  (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα, ενώ ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: