Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

USA UBER ALLES....ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΑΜΠ !!!

Μιλώντας για πρώτη φορά στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές πως προτεραιότητα του είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Δεσμεύτηκε πως το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό θα ξεκινήσει να οικοδομείται σύντομα και υπεραμύνθηκε της απόφασης του για απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες. Όπως δήλωσε, θα ήταν ανεύθυνο να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πρόσωπα από τοποθεσίες όπου δεν μπορεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, καθώς δεν θα πρέπει οι ΗΠΑ να γίνουν ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές. Τόνισε ότι «πρέπει να μείνουν έξω» όσοι θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ.

Σύστημα που θα εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  πρέπει να αλλάξουν τους σημερινούς κανόνες για τη μετανάστευση, που επιτρέπουν την έλευση ανθρώπων χωρίς υψηλή ειδίκευση, και να υιοθετήσουν ένα σύστημα βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων.

«Πιστεύω ότι μια αληθινή και θετική μεταρρύθμιση της μετανάστευσης είναι εφικτή, αν επικεντρωθούμε στους ακόλουθους στόχους: να βελτιώσουμε τις δουλειές και τους μισθούς για τους Αμερικανούς, να ενισχύσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, και να αποκαταστήσουμε την τήρηση των νόμων μας, με έμφαση στις ανάγκες των εγχώριων επιχειρήσεων».

Σύντομα το τείχος στα σύνορα με Μεξικό


Αναφερόμενος στο τείχος με το Μεξικό που αποτέλεσε μια από τις προβεβλημένες προεκλογικές του θέσεις, δεσμεύτηκε πως η ανέγερση του θα ξεκινήσει σύντομα ώστε να αποκατασταθεί η εθνική ακεραιότητα των ΗΠΑ.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εθνική ακεραιότητα και την εφαρμογή του νόμου στα σύνορά μας. Για αυτόν τον λόγο, θα αρχίσουμε σύντομα την κατασκευή ενός μεγάλου, μεγάλου τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων μας», ανέφερε ο Τραμπ που πάντως δεν επανέλαβε ότι θα αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για την ανέγερση του τείχους αυτού.
Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: