Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ 14 - 15 ΜΑ'Ι'ΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ !!!

Εάν οι Βρυξέλλες και η 22α Μαίου είναι ο τελικός σταθμός για τη συμφωνία με τους δανειστές, το Πεκίνο και το διήμερο της 14ης και 15ης Μαίου μπορεί και να είναι ο μεγάλος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα στο στοίχημα της αλλαγής σελίδας και μετάβασης στην εποχή της ανάκαμψης.
Η εμπορική και επενδυτική συνεργασία με την Κίνα έχει αναδειχθεί σε κομβικό στοιχείο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για στροφή από το μνημονιακό τούνελ στην «παραγωγή ανάπτυξης», την προσέλκυση επενδύσεων και την, πάση δυνάμει, ενίσχυση της απασχόλησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην παρουσία του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στο φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού («One Belt One Road») στις 14 και 15 Μαίου – ενός φόρουμ, μέσω του οποίου η Κίνα προωθεί την αναβίωση του χερσαίου και θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού.
Η διεύρυνση της σινο-ελληνικής συνεργασίας, η οποία έχει πάρει νέα ώθηση μετά την, ταραχώδη μεν, επιτυχή εν τέλει, δε,
είσοδο της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, δρομολογείται εδώ και αρκετό καιρό και οι τελικοί της άξονες διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι στην Αθήνα.
Η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο όμως, πέραν του επενδυτικού σκέλους, έχει και πολιτικό ενδιαφέρον καθώς τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν σενάρια πιθανής συνάντησής του στο περιθώριο του φόρουμ με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: