Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΜΥΡΙΖΕΙ....ΜΠΑΡΟΥΤΙ !!!

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο αποτελεί το χτύπημα των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, με τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στον κόσμο όπου σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, έχασαν τη ζωή τους 36 τζιχαντιστές. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η ρίψη της βόμβας ήταν «σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις που διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή, μεγιστοποιώντας παράλληλα την καταστροφή εγκαταστάσεων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είχε γνωστοποιήσει ότι η βόμβα είχε ως στόχο σπηλιές που χρησιμοποιούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για να μετακινούνται, ενώ ξεκαθάρισε πως ο αμερικανικός στρατός έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πληγεί άμαχος πληθυσμός και να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.
                              

Επίδειξη δύναμης και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Φυσικά, σε όλο αυτό, δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέριαο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος και ευδιάθετος να επιθεωρεί τα στρατεύματά του, και να δείχνει σε όλους την δύναμη που διαθέτει στα χέρια του και την κυριαρχία του. Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνει αύριο Σάββατο, ώστε να συμπέσει με την εθνική εορτή της «Ημέρας του Ήλιου» και τη συμπλήρωση 105 χρόνων απ' τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Σε αυτό το κλίμα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι προκαλεί έναν «φαύλο κύκλο» εντάσεων και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην προκαλέσει στρατιωτικά τη χώρα του.
«Αν το επιλέξουν θα πάμε σε πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: