Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΠΑΣΟΚ....ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ !!!

Μία από τις πλέον επεισοδιακές συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με περιστατικά πρωτόγνωρα για την ιστορία της παράταξης – την πρόσφατη τουλάχιστον!
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για συνέδριο θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου, με στόχο να γίνει ένα ακόμη βήμα για το νέο ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων και επέμεινε στη θέση της να υπάρξουν θεσμικοί αντιπρόσωποι στο συνέδριο, το οποίο δεν θα εκλέξει όργανα.
Διαφορετική πρόταση «κατέβασαν», όμως, τόσο ο πρώην γραμματέας και νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο σημερινός γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης, οι οποίοι δεν ζητούν να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο, όπως διευκρίνιζαν, αλλά να γίνει μία ανοιχτή συνδιάσκεψη θέσεων για την ίδρυση του νέου ενιαίου φορέα, με ανοιχτές διαδικασίες, στις οποίες να συμμετάσχουν και το Ποτάμι και η Ωρ.Α. Αποφάσεων.
Όταν όμως ετέθη θέμα ψηφοφορίας των προτάσεων, τα στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Και θεωρώντας ότι η εισήγηση Γεννηματά έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή... αποχώρησαν!
Ωστόσο, στο Κάραβελ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, παρέμειναν τα στελέχη που υποστήριζαν τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου – ο οποίος είχε καταθέσει ξεχωριστή πρόταση και είχε ζητήσει να εξεταστεί το θέμα από το πολιτικό συμβούλιο και να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Το αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί τελικά ψηφοφορία, η οποία ενέκρινε την εισήγηση που είχαν καταθέσει νωρίτερα τρία μέλη της ΚΕ... στη «γραμμή» Ανδρουλάκη-Ξεκαλάκη! Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο γραμματέας του κόμματος, Σ. Ξεκαλάκης, σκοπεύει να ζητήσει από την Φώφη Γεννηματά να συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο. Κύκλοι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «υπονόμευση», ενώ υπήρξαν διαρροές ότι η ίδια σκοπεύει να ανακοινώσει εντός των ημερών τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για τις 23 Ιουνίου, με στόχο να μπει τέλος στην αμφισβήτηση της επιλογής της ηγεσίας και να μην υπάρξουν προσκόμματα στην διεξαγωγή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου.
Στελέχη της άλλης πλευράς, πάντως, απέδωσαν σε «πανικό» της ηγετικής ομάδας τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «το μόνο που θέλει η Πρόεδρος είναι τον... Παπανδρέου! Ένα κόμμα γερασμένο και κλειστό! Εμείς δεν αμφισβητούμε την Γεννηματά, αλλά θέλουμε ένα ανοιχτό συνέδριο στο οποίο να μετάσχουν όλοι και να προχωρήσουμε επιτέλους στο νέο ενιαίο φορέα»!
Για την ιστορία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της επεισοδιακής Κεντρικής Επιτροπής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: