Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ....ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ Μ.Κ.Ο. !!!

Δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και του Ανδρέα Λοβέρδου για τη χρονική περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και που αφορά σε παράνομη χρηματοδότηση πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή.
Η εν λόγω δικογραφία αφορά παράνομη χρηματοδότηση πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια ευρώ. Η επίμαχη δικογραφία, εκτός των πολιτικών προσώπων, αφορά και μη πολιτικά πρόσωπα και έχει να κάνει με την παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ και ΑΕ από το υπουργείο Εξωτερικών από το 2001 έως το 2003 ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις, και κατά τα έτη 2001-2008 ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς οι πράξεις τους ακολούθησαν τις αποφάσεις των πολιτικών προσώπων. Διαβιβάστηκε δε στον Άρειο Πάγο αυθημερόν και οι αξιόποινες πράξεις αφορούν απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
Παράλληλα, μεταξύ των μη πολιτικών πρόσωπων που τελούν υπό δικαστικό έλεγχο είναι ο Αλ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), ο Νικ. Μπάζας, πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Πολιτικής και Γ. Φιλιππέος, υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: