Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ???

Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αναμφίβολα, θα επηρεάσουν τις ισορροπίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τρόπος θα αρχίσει να φαίνεται την Κυριακή (7 Μαΐου) του δεύτερου γύρου, όταν θα έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της χώρας. Προς το παρόν στη συζήτηση, στη Γαλλία, κυριαρχεί το θέμα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η εικόνα παραμένει όπως τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή τέσσερις υποψήφιοι με μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής (να σημειωθεί πως και στη Γαλλία οι δημοσκόποι δεν τα έχουν καταφέρει τόσο καλά στις εκλογικές αναμετρήσεις…).  Η δημοσκόπηση της Opinionway (18 μέχρι τις 20 Απριλίου) δείχνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν λαμβάνει 23%, η Μαρίν Λεπέν 22%, ο Φρανσουά Φιγιόν 21% και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν 18%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra/Steria (19 και 20 Απριλίου) ο Μακρόν προηγείται με 24% και ακολουθούν η Λεπέν με 22% και οι Φιγιόν και Μελανσόν με 19%. 
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης παρουσιάζουμε τους τέσσερις υποψηφίους, που φαίνονται επικρατέστεροι για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, την Κυριακή 7 Μαΐου.                            Ο κατασκευασμένος «επαναστάτης» του συστήματος.
  Η περίπτωση του 39χρονου Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να διδαχθεί σε σεμινάρια …κατασκευής υποψηφιοτήτων. Πρώην μεγαλοστέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Ρότσιλντ, υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Μανουέλ Βαλς – επί προεδρίας του απερχόμενου Φρανσουά Ολάντ – ο Μακρόν, με το προφίλ του «νέου και επιτυχημένου», έχει ένα πρόγραμμα που θα το ζήλευε και νεοφιλελεύθερος και παραδοσιακός δεξιό Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή»     Και τώρα η κυρία Μαρίν Λεπέν του γνωστού Εθνικού Μετώπου, δηλαδή με λίγα ο …εξευγενισμένος φασισμός, η «σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως την ονειρεύονται ορισμένοι στη δική μας χώρα.             Ο παραδοσιακός δεξιός και νεοφιλελεύθερος μαζί 
  Η πορεία του 63χρονου Φρανσουά Φιγιόν, από την εκλογή του ως υποψηφίου μέχρι σήμερα, ήταν πολυκύμαντη για τον ίδιο. Οι θέσεις του όμως, καθαρά νεοφιλελεύθερες σε συνδυασμό με έναν …ευγενικό εθνικιστικό λόγο (κατηγορίας «πρώτα η Γαλλία»), δεν άλλαξαν.                                                                      Ο «δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας»… 
   Ο 65 χρονος Ζαν – Λικ Μελανσόν, ο οποίος πήρε δημοσιότητα στη χώρα μας με τη δήλωση του πως «δεν είναι Αλέξης Τσίπρας», «δεν μιλάει για 17 ώρες με κάποιον που τον προσβάλλει», έχει ανεβάσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα.
Τα διεθνή ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως «ακροαριστερό»Η αλήθεια είναι πως ο Μελανσόν είναι ένας «αριστερός» σοσιαλδημοκράτης
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: