Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ....ΚΟΚΚΙΝΟ !!!

«Στο κόκκινο» η Τουρκία μετά την οριακή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα που καθιστά τον Ερντογάν μονάρχη. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα δικτατορίας καθώς το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για νοθεία. Δρομολογούνται η επαναφορά της θανατικής ποινής και το δημοψήφισμα για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης συστήνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.
Οι εκλογικές ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν στο τουρκικό δημοψήφισμα θα μπορούσαν να έχουν μεταβάλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωσε ο Αλεφ Κόρουν, αυστριακός βουλευτής, μέλος της αποστολής παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.
«Υπάρχουν υποψίες ότι περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφοι χειραγωγήθηκαν. Πρόκειται για το γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος επιτρέπει μόνο επίσημους φακέλους. Ωστόσο, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε, αντίθετα από τον νόμο, ότι φάκελοι χωρίς επίσημη σφραγίδα θα γίνουν δεκτοί», εξήγησε ο Κόρουν.
Μετά την κατάθεση προσφυγής από το κόμμα του για την ακύρωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τετζάν δήλωσε πως ο αριθμός των ψήφων που λείπουν είναι «πρωτοφανής». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομέρ Τσελίκ καταδίκασε τα «πολιτικά υποκινούμενα» σχόλια που διατυπώθηκαν σε βάρος της απόφασης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) να αποδεχθεί ως έγκυρα τα ψηφοδέλτια χωρίς επίσημη σφραγίδα στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: