Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ.....ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ & ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές λόγω... ευμενούς συμπάθειας των Βρυξελλών, τα σχέδια που απεργάζεται η ΝΔ είναι άλλα...
Το νέο κρούσμα, αυτή τη φορά όχι από τη μυστικοσύμβουλό του Κυριάκου, Μιράντα Ξαφά, προήλθε από τον εξ’ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ, Θεόδωρο Πελαγίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία! Την πλήρη κατάργηση δηλαδή της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.
Τα συμπεράσματα, πέραν από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές προτάσεις που διατυπώνει, είναι εξόχως ενδιαφέροντα, καθώς ενέχουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχειρηματολογεί θαρραλέα υπέρ της ζεύξης της....κεντροφιλελεύθερης ΝΔ με το....κεντροφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηρίζει τα δύο κόμματα.
«Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα στην αστική δημοκρατική παράταξη, τη νέα ΝΔ» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα τουΣυνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού κράτους, ζητώντας την τιμολόγηση των υπηρεσιών στους τομείς της Παιδείας της Υγείας κλπ σε συνδυασμό με κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών!
Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της επιβολής τελών εγγραφής και διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, διδάκτρων στα δημόσια σχολεία για όσους γονείς θέλουν την παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία πέραν του ωραρίου, της καταβολής προστίμου στο ΕΚΑΒ για αναίτια κλήση, θέσπισης ειδικού κατώτατου μισθού και τριμήνων προσλήψεων σε επιχειρήσεις, περικοπών σε συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές κ.α.




Δεν υπάρχουν σχόλια: