Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΙ ΔΕΝ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ !!!

Με «περιτύλιγμα» κάλπικα διλήμματα, εκβιασμούς προς το λαό και τα γνωστά παραμύθια περί «αντιμέτρων», παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την «κατ’ αρχήν» αντιλαϊκή συμφωνία που συμφωνήθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup.
Δίνοντας το στίγμα της επιχείρησης εξαπάτησης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα προκειμένου ο λαός να συναινέσει στα νέα βάρβαρα μέτρα, στο πετσόκομμα συντάξεων και αφορολόγητου, τη γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων κοκ, ο Αλ. Τσίπρας, μίλησε για αναγκαίο «συμβιβασμό» σε μια «έντιμη μάχη».
Ταυτόχρονα επανέφερε την απάτη των «ισοδύναμων», «αντίρροπων» μέτρων που όπως είπε «θα αφορούν την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας» και θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα μέτρα, «σβήνοντας» το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιούνται άν και όταν πιάνονται οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων, θα αφορούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο και στο υπόλοιπο μέρος τους μηχανισμούς διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που θα μεγαλώνει η αντιλαϊκή πολιτική, και που σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτουν τις απώλειες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.

Η Μαλβίνα πριν πάρα πολλά χρόνια είχε πει μία φράση που άλλοι την θεώρησαν θεϊκή κι άλλοι την θεώρησαν προφητική! Είχε πει λοιπόν ότι «ο Συνασπισμός δεν είναι κόμμα αλλά δέκα κώλοι που ζητάνε καρέκλα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: