Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ''ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ'' !!!

Τη «συμφωνία της Μάλτας» θα κληθούν να υπερασπιστούν σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, εξηγώντας στο κομματικό όργανο τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποτελέσει μια «σφυγμομέτρηση» για το τί θα ακολουθήσει τις προσεχείς εβδομάδες, όταν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα κληθούν να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας της Μάλτας. Και τα μέτρα αυτά είναι και υφεσιακά και πολιτικά τοξικά.
Οι συνταξιούχοι θα χάσουν 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες τους το 2019 και επιπρόσθετα το 2020 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες θα δουν το αφορολόγητο όριο να υποχωρεί στη ζώνη των 5.600-5.900 ευρώ, αφαιρώντας επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους. Αν μάλιστα στα τέλη του 2018 οι δανειστές διαπιστώσουν πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιτυγχάνονται τότε η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα έρθει νωρίτερα το 2019.
Ειδικής πολιτικής βαρύτητας είναι και οι υποχωρήσεις στις οποίες αναγκάστηκε η κυβέρνηση σε εργασιακά και ενεργειακά, με την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ να είναι μια ανοικτή πληγή για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που αναμένεται σήμερα με σχετικό ενδιαφέρον είναι το κλίμα που θα επικρατήσει και πώς θα εκδηλωθούν τα μέλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία τα στελέχη του κυβερνώντας κόμματος εισπράττουν χλεύη στις δημόσιες εμφανίσεις τους και γίνονται αποδέκτες αποδοκιμασιών και της απογοήτευσης των πολιτών.
Στη βάση αυτή οι Α.Τσίπρας και Ε.Τσακαλώτος αναμένεται να εστιάζουν κυρίως στα αντισταθμιστικά μέτρα της συμφωνίας, δηλαδή στις παρεμβάσεις που θα ψηφιστούν μαζί με τα επώδυνα μέτρα και θα ισχύσουν μόνον εάν υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: