Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ....''ΕΞΙΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ'' !!!

Νέα τροπή παίρνει η έρευνα της Δικαιοσύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο αναφέρεται - και μάλιστα κατ’ επανάληψη - πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έλαβε παράνομες πληρωμές από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του. Μέσα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε στις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκύπτει ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τις εν λόγω συμβάσεις ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο ποσό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται αυτό από τη «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2HEL, καθώς δεν έχει υπολογιστεί.
Οπως επισημαίνεται όμως, από τη στιγμή που «κατά την έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού έλαβαν από την εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics (σ.σ.: υποκατασκευάστρια εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή των πυροβόλων του άρματος) χρηματικό ποσό συνολικά μεγαλύτερο των 3.000.000 ευρώ (...), πιθανολογείται βάσιμα ότι η Krauss Maffei Wegmann (σ.σ.: κύρια ανάδοχος του έργου) είχε ακόμη ισχυρότερο κίνητρο για την καταβολή παράνομων πληρωμών».
Επίσης, σημειώνεται πως «από την έως τώρα έρευνα προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι διενεργήθηκαν παράνομες πληρωμές από την εταιρεία Krauss Maffei Wegmann προς τον Ιωάννη Παπαντωνίου, καθώς ήταν εκείνος που εισηγήθηκε της επιλογής των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας».
Επιπλέον, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, που υπογράφει το αίτημα, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται εις βάρος του πρώην υπουργού για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ελέγχεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του, με πιο «ύποπτα» ακίνητα τη βίλα της Σύρου και τα δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι.
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία επιβεβαιώνονται από την έρευνά μας, το έτος 2002 η Κουράκου Σταυρούλα, σύζυγος του Ιωάννη Παπαντωνίου, αγόρασε στην Ποσειδωνία της νήσου Σύρου ακίνητο 5.326 τ.μ., εντός του οποίου ανοικοδομήθηκε πολυτελής κατοικία με εμβαδό 383,37 τ.μ., με πισίνα και πρόσβαση στη θάλασσα. Η εμπορική αξία του συνολικού ακινήτου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα των εισοδημάτων του Ιωάννη Παπαντωνίου κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας. Επιπλέον, το έτος 2003 ο Ιωάννης Παπαντωνίου αγόρασε δύο γραφεία σε κτίριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι, την ακριβότερη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας».
Η εποχή όμως δεν ήταν του άλλοτε κραταιού «τσάρου» της οικονομίας, του Κώστα Σημίτη ήταν.
Αν υπάρχει κάτι που ξεχνάνε επιμελώς τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα, είναι οι τεράστιες ευθύνες της οχταετίας Σημίτη. Ο Παπαντωνίου, ο Άκης, ο Βενιζέλος (του νόμου περί ευθύνης υπουργών), ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Πανταγιάς και τα δεκάδες επιφανή στελέχη που βύθισαν τη χώρα στη διαπλοκή, ήταν συνεργάτες ενός πανίσχυρου πρωθυπουργού, όχι αυτόνομοι πυρήνες ανομίας…! Το υπουργικό συμβούλιο επί Σημίτη ήταν «άριστο» πριν γίνει μόδα η «αριστεία» από τη ΝΔ του Κυριάκου. Βασικά ο Σημίτης ήταν «Κυριάκος» πριν ο Κυριάκος καταλάβει ότι είναι «Σημίτης».
Α, για να μην το ξεχάσω… Ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι από τα πρώτα 15 στελέχη που προκρίθηκαν από το Μητρώο της «ακαδημίας στελεχών» της ΝΔ. Όχι, δεν είναι πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: