Κυριακή 23 Απριλίου 2017

STREET FOOD INTERNATIONAL : ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ''ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ'' ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!

Το....«βρόμικο» δίνει πλέον τη θέση του στο «γκουρμέ», το φαγητό του δρόμου φτιάχνεται με φρέσκα υλικά πολύ καλής ποιότητας, ενώ κι εμείς γίναμε πιο απαιτητικοί και μάθαμε να δίνουμε μεγάλη σημασία στη σχέση ποιότητας - τιμής.
Κάθε χώρα έχει και την… νοστιμιά της. Το αγαπημένο φαγητό του δρόμου, που προτιμούν όχι μόνο οι τουρίστες, αλλά είναι και αγαπημένη γευστική λιχουδιά των κατοίκων.
Βρήκαμε τα καλύτερα street food και τα παρουσιάζουμε λαχταριστά -  λαχταριστά! Παρόλο που το εμβληματικό σουβλάκι δεν πήρε την πρώτη θέση, όλη η εικοσάδα είναι απολαυστική.
Το top του street food:
1. Trdlnik
Το trdelnik είναι παραδοσιακό φαγητό δρόμου της Τσεχίας. Πρόκειται για κέικ ψημένο στην φωτιά με κανέλα, ζάχαρη και ξηρούς καρπούς ενώ συνήθως το γεμίζουν με κρέμα ή Nutella.

2. CEVAPCICI Η ĆEVAPI
Πρόκειται για Κροατικά λουκάνικα από ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά και σερβίρεται με πίτα, κρεμμύδια και πασπαλισμένο κόκκινο πιπέρι.


3. Βάφλες
Οι βελγικές βάφλες είναι το χαρακτηριστικό φαγητό δρόμου της χώρας ενώ συνοδεύονται με παγωτό ή Nutella ή σαντιγι.

4. Pretzel
Το ελβετικό pretzel συναντάται επίσης στην Γερμανία και την Αυστρία είναι μαλακά εντός και ξεροψημένα και αλατισμένα εξωτερικά ψωμάκια. Το pretzel μπορεί να γίνει sandwich και να περιέχει σαλάμι, τυρί ή απλά μόνο βούτυρο.

5. Gogoasa
Τα ντόνατς gogoasa είναι το χαρακτηριστικό φαγητό δρόμου στους δρόμους του Βουκουρεστίου ενώ είναι γεμιστά συνήθως με μαρμελάδα.

6. Smorrbrod
Το smorrebrod είναι το εθνικό σάντουιτς της Δανίας με αλλαντικά.

7. Fish and chips
Το κλασικό fish and chips είναι ίσως το πιο γνωστό φαγητό της Μεγάλης Βρετανίας, μίας χώρα που κάθε άλλο παρά φημίζεται για το φαγητό της. Το συγκεκριμένο πάντως είναι πολύ νόστιμο.

8.Arancini
Στην Ιταλία το τέλειο επιδόρπιο είναι ρυζοκεφτέδες με κρέας ή σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και αρακά. Πήραν το όνομά τους από την ιταλική λέξη για το πορτοκάλι «arancia», λόγω του σχήματος και του χρώματός τους.
9. Oscypek
Το oscypek είναι πρόβιο τυρί από την επαρχία της Κρακοβίας και είναι το πιο γνωστό φαγητό δρόμου στην Πολωνία προσφέρεται καπνιστό με συνοδεία μαρμελάδας.

10.Korvapuusti
Τα φινλανδικά korvapuusti είναι επί της ουσίας κουλούρια κανέλας τα οποία οι Φινλανδοί συνοδεύουν τον καφέ τους.

11. Pizza C Cono                                                   Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
www.pizzaccono.com

12. Κρέπες
Η κρέπα είναι το φαγητό δρόμου της Γαλλίας και σερβίρονται είτε αλειμμένες με βούτυρο και ζάχαρη ή με μπέικον και τυρί ή με γλυκιά πάστα φουντουκιού.

13. Broodje Haring
Το broodje haring είναι σάντουιτς μς πίκλες, κρεμμύδι και ωμή ρέγγα και είναι η σπεσιαλιτές των Ολλανδών.

14.Currywurst
Τα currywurst είναι τα κλασσικά γερμανικά λουκάνικα συνοδευόμενα με κέτσαπ και curry πολλοί τα συνοδεύουν με πατάτες τηγανητές.

15. Churros
Τα Churros έχουν την ρίζα τους στην Ισπανία αν και τα συναντά κανείς σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Είναι τηγανισμένα ζυμαρικά σε μακρόστενο σχήμα, τα οποία μπορεί κανείς να συνοδεύσει με dip σε σοκολάτα.

16. Cevapi
Το ćevapi είναι ένα λεπτό λουκάνικο το οποίο είναι διάσημο σε Σερβία και Βοσνία / Ερζεγοβίνη. Είναι από αρνί, χοιρινό, βοδινό ή και από τα τρία είδη κρεάτων. Συνήθως το πιάτο αποτελείται από πέντε λουκανικά τα οποία συνοδεύονται από κρεμμύδια, φέτα, κόκκινο πιπέρι και κρέμα γάλακτος.

17. Peperichka
Η perepichka είναι hot dog από τηγανισμένη ζύμη με ελαφρώς γλυκιά γεύση και το τρώνε στην Ουκρανία.

18. Kaserkrainer
Το διάσημο στην Αυστρία käsekrainer είναι λουκάνικο τυλιγμένο από λιωμένο τυρί το οποίο σερβίρεται με μουστάρδα.

19. Banitsa
Η banitsa είναι βουλγάρικη πίτα σε γλυκιά ή αλμυρή γεύση με γέμιση τυρί, σπανάκι, λάχανο, μήλο.

20. Τunnbrödsrulle
Το tunnbrödsrulle είναι σάντουιτς που έχει τα... πάντα με hot dog, πατάτες, μαγιονέζα, τηγανητά και ωμά κρεμμύδια και γαριδοσαλάτα.

21.  Acarajé                                                                                        Μαύρα φασόλια, γαρίδες, φιστίκια κάσιους, πράσινες και κόκκινες ντομάτες. Οι κεφτέδες πλάθονται, τηγανίζονται και στη συνέχεια γεμίζονται με θαλασσινά ή ξηρούς καρπούς και συνοδεύονται με φρέσκια σαλάτα.                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: