Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ !!! [ video ]

Η Νορβηγία είναι περήφανη για  το τούνελ Lærdal, που χτίστηκε τη δεκαετία του ’90  και είναι το μεγαλύτερο οδικό τούνελ στον κόσμο. Τώρα η χώρα των Βίκινγκς ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα ακόμα κατασκευαστικό «θαύμα». Το πρώτο παγκοσμίως τούνελ για πλοία, το οποίο θα διασχίζουν 70 με 120 σκάφη ημερησίως.
Από το 1980 κιόλας, δημιουργήθηκε ενδιαφέρον για την κατασκευή του τούνελ και η Νορβηγική Ακτοπλοϊκή Διεύθυνση (NCA) έχει διεξάγει αρκετές μελέτες προκειμένου να διαπιστώσει αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
Τον Μάρτιο, ο υπεύθυνος για το εγχείρημα, Terje Andreassen δήλωσε πως η NCA παρέδωσε τα ευρήματά της στο Τμήμα Μεταφορών της Νορβηγίας και το πρότζεκτ εγκρίθηκε και επισήμως τον Απρίλιο.
Η κατασκευή του τούνελ για πλοία θα χρηματοδοτηθεί από τη Νορβηγική Βουλή, η οποία ήδη έχει διαθέσει 117 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα.
Το τούνελ θα χτιστεί στη Θάλασσα Stadhavet, μία περιοχή γνωστή για ανέμους και τους τυφώνες που δικαιολογεί την ανάγκη κατασκευής του, για την ασφάλεια των πλοίων. Μέχρι τώρα τα πλοία περιμένουν έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ώστε να μπορέσουν να περάσουν απέναντι.
Το τούνελ, το οποίο θα έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα και 36 μέτρα πλάτος, πρόκειται να κατασκευαστεί στην χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή στα δυτικά της χώρας που σαρώνεται από ισχυρές καταιγίδες

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/norvigia-archise-na-kataskevazi-proto-tounel-gia-plia-ston-kosmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: