Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!! [ video ]

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί τον πρόεδρο Τραμπ να μην παροτρύνει και άλλες χώρες πέραν της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτό πολύ πιθανά θα οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια. «Αν αφήσουμε χώρες όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η ΠΓΔΜ, η Αλβανία και άλλες να είναι ανεξέλεγκτες, θα έχουμε ξανά πόλεμο. Το είπα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενσς, όταν επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες. Εάν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουμε ένα νέο πόλεμο στα Δυτικά Βαλκάνια». Κατά πόσο, όμως, οι δηλώσεις αυτές απηχούν την πραγματικότητα ή περιέχουν υπερβολή;

Ας εξετάσουμε την κεντρική χώρα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, που είναι η ΠΓΔΜ. Από την Κυριακή 11η Δεκεμβρίου 2016, που διεξήχθησαν εκλογές στη γειτονική χώρα, όπου το VMRO του Νίκολα Γκρουέφσκι κέρδισε 51 από τις 120 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Ζόραν Ζάγεφ 49, δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Οι οπαδοί του VMRO έχουν γίνει επιθετικοί απέναντι στους οπαδούς της αντιπολίτευσης και ο διχασμός μέσα στο πληθυσμό εντείνεται καθημερινά. Στο παραδοσιακό ρήγμα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, που το 2001 είχε οδηγήσει σε ένοπλη σύρραξη, έχει προστεθεί και ο διχασμός μεταξύ των Σλαβομακεδόνων σε προδότες και πατριώτες. Η εμφύλια σύγκρουση τότε είχε λήξει με την συνθήκη της Οχρίδας.
Δείτε  ένα ντοκιμαντέρ το οποίο… αναφέρεται στη Γιουγκοσλαβία, μια πλούσια και ειρηνική χώρα, και το πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα με τη «βοήθεια» των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με τη χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον).  Η ταινία λέγεται «ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ» και είναι με ελληνικούς υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: