Τρίτη 9 Μαΐου 2017

9 ΜΑΊ΄ΟΥ 1945 - 2017 : Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ - ΦΑΣΙΣΜΟΥ !!! [ video ]

Στις 9 Μαΐου του 1945 ο Κόκκινος Στρατός των Σοβιετικών μπήκε στο Βερολίνο και ύψωσε τη σημαία της νίκης. Με τη νίκη των Σοβιετικών τέθηκε τέλος στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη, ο οποίος άφησε πίσω του περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια νεκρούς, άμαχους και στρατιώτες, διέλυσε οικονομικά και κοινωνικά τις χώρες της Ευρώπης και υπήρξε η αιτία για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών και για ένα νέο μεταναστευτικό κύμα.
Στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Στις 30 Απριλίου 1945 και ενώ οι Σοβιετικοί είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Καγκελαρία ως αποτέλεσμα της Μάχης του Βερολίνου, ο Χίτλερ αυτοκτονεί και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση.

Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ. Την αντιπροσωπεία της αντιχιτλερικής συμμαχίας αποτέλεσαν: από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, από μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, από μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο μεγαλύτερος και πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα τερματίζεται στην Ευρώπη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

... και κάρφωσαν το κοντάκι Τους με την κόκκινη Σημαία/Παντιέρα Rosa ΟΠΩΣ Ο Αι Γιώργης το κοντάκι Του στο Στόμα του Θηρίου!

Ακριβώς ΑΥΤΟ ΈΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ Κουμμουνιστών Στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο Της Μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης!

ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ!



Υ.Γ. Ευχαριστούμε Την Σοβιετική Ένωση και Τους Κουμμουνιστές για την Υπόθεση Των Δωδεκανήσων! Πάλεψαν καλύτερα από τους "Τότε" Εξουσία "Ελληνες" (Αγγλοαμερικάνους Λακέδες Αποικιοκρατών) για Τα Δωδεκάνησα ΜΑΣ- Τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ!!!