Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΤΟ ...ΧΡΕΟΣ Η...ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ...ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ !!!

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του eurogroup μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις. Συμφωνήθηκε ότι η Ελλάδα υλοποίησε τα προαπαιτούμενα, χωρίς όμως να γεφυρωθούν οι διαφορές Γερμανίας-ΔΝΤ για το χρέος. Ετσι η τελική απόφαση, για την εκταμίευση της δόσης και βασικά για την ελάφρυνση του χρέους, μετατέθηκε για το επόμενο eurogroup τον Ιούνιο.
«Η Ελλάδα έκανε το βέλτιστο δυνατό για την εφαρμογή αυτών των μέτρων και για τις μεταρρυθμίσεις επί των προαπαιτουμένων», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Μπορούμε να έχουμε την επόμενη εκταμίευση πριν το καλοκαίρι»
«Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, πάντα λέγαμε ότι αν υπάρχει μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση - και νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε επισήμως με θετικό αποτέλεσμα - τούτο θα άνοιγε τις συζητήσεις για το χρέος», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup κάνοντας λόγο για συζητήσεις σε βάθος σε σχέση με τις ανάγκες, τους περιορισμούς αλλά που «δεν κατέληξαν σε μια συνολική συμφωνία». Θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες οι ζυμώσεις, μέχρι το επόμενο Eurogroup σε τρεις εβδομάδες και όπως τόνισε ο Ολλανδός, θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη χρονική περίοδο για να εργαστούμε σκληρά με τους θεσμούς και τα κράτη - μέλη, με εποικοδομητικό τρόπο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως «το ΔΝΤ κατάστησε σαφές ότι αξιολογούν την πρόοδο και είναι εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι Έλληνες και αναμένουν και εκείνοι τις τελικές συζητήσεις σε τρεις εβδομάδες. Συνολικά λοιπόν υπήρχαν θετικές εξελίξεις από την Ελλάδα», σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι »έγινε πολύ δουλειά σήμερα και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε αυτή την τελική συμφωνία αλλά απόψε δυστυχώς δεν φτάσαμε σε μία ευτυχή κατάληξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: