Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΙΝΑΝ....ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !!!

Μυστικό «μνημόνιο κατανόησης» μεταξύ του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη και της Τράπεζας Πειραιώς που αφορά την υπόθεση μεταβίβασης του νοσοκομείου στην τράπεζα έξι μήνες αργότερα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή». Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τη στιγμή που η Εξεταστική Επιτροπή για της Υγεία ασχολείται με την εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω έγγραφο φέρεται να μην έχει πρωτοκολληθεί, με την Εξεταστική Επιτροπή που ήδη ασχολείται με την συγκεκριμένη υπόθεση, να πρέπει να αναζητήσει το «μυστικό σύμφωνο» είτε από τον σημερινό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες.
Όπως αναφέρεται, στη δικογραφία για το ξεπούλημα του νοσοκομείου Ντυνάν υπάρχει ένα τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας, το οποίο φέρεται να έχει συνταχθεί στις 28 Μαρτίου 2014.
Το σύμφωνο φέρεται να υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το Νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αγόρασε το Ντυνάν μέσω θυγατρικής της.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το έγγραφο φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε κατόπιν απαίτηση του Αδ. Γεωργιάδη, ενώ ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιδρύματος Ντυνάν, Ανδ. Μαρτίνης, ισχυρίζεται πως στο μυστικό σύμφωνο περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα γινόταν η εκποίηση του Ντυνάν, που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: