Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ....ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

Ανατροπές σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους περιλαμβάνει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές όπως «κλείδωσε» τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι περικοπές συντάξεων θα εφαρμοστούν τον Ιανουάριο του 2019, σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους, θα ανέρχονται κατ’ ανώτατο όριο στο 18% της σύνταξης και θα εφαρμοστούν όχι μόνο σε κύριες αλλά και σε επικουρικές συντάξεις, εφόσον προκύπτουν «προσωπικές διαφορές». Οι απώλειες θα φθάσουν έως και τα 300 ευρώ για τις κύριες και τα 70 για τις επικουρικές, ενώ το μαχαίρι πέφτει ακόμη και στις πολύ χαμηλές συντάξεις.
Μάλιστα, ο συνδυασμός των περικοπών με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου οδηγεί σε απώλεια τουλάχιστον 2 συντάξεων, ανατρέποντας την προσπάθεια για αξιοπρεπή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές σήμερα 1.044 ευρώ λαμβάνει ετησίως, μετά φόρων και εισφορών,11.086 ευρώ. Το 2019, από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς θα χάσει 128 ευρώ και η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 916 ευρώ (ετήσιο εισόδημα 10.992 ευρώ).
Το 2020 θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.023 ευρώ και οι συντάξιμες αποδοχές του (μετά φόρων και εισφορών) θα διαμορφωθούν στα 9.309 ευρώ. Μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή, θα χάσει σχεδόν δύο συντάξεις (1.777 ευρώ). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως εάν δεν υπάρξει κάποια πρόνοια, το μαχαίρι θα πέσει και στα επιδόματα αναπηρίας, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό της κύριας σύνταξης. Μειώσεις θα υπάρξουν και στις συντάξεις χηρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: