Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΙΝΑΝ - ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ....ΠΙΟ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!

Λάβρος ήταν ο Σπύρος Λάππας κατά του Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το περιβόητο μνημόνιο ξεπουλήματος του Ερρίκος Ντυνάν σε θυγατρική της Πειραιώς, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία να σχολιάζει δηκτικά πως «τέτοια υποτέλεια απέναντι σε έναν τραπεζίτη δεν έχω ξαναδεί».

Ο κ. Λάππας στηλίτευσε το τριμερές συμφωνητικό με ρήτρα εμπιστευτικότητας που υπέγραψαν από κοινού ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το Ντυνάν και η τράπεζα Πειραιώς, θυγατρική της οποίας αγόρασε το νοσοκομείο. Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ της Αυγής, έγγραφα του Ντυνάν καταδεικνύουν πως ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε να μην πρωτοκολληθεί, πιθανώς για να μην έρθει στη δημοσιότητα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να διανεμηθεί το κείμενο και εκτίμησε πως αποδεικνύεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης λειτούργησε υπέρ της τράπεζας. «Τέτοια υποτέλεια απέναντι σε έναν τραπεζίτη δεν έχω ξαναδεί», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην πώληση του Ντυνάν έκανε λόγο για «μεθόδευση τριών υπουργών» επισημαίνοντας ότι ο Αν. Λοβέρδος απαξίωσε το νοσοκομείο. Επ' αυτού σημείωσε ότι ο Λοβέρδος «διόρισε ως υπεύθυνο τύπου τον Λιαρόπουλο που με δημοσιεύματα απαξίωνε το Ερρίκος Ντυνάν» και εν συνεχεία υποστήριξε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης μεθόδευσε την πώληση στην Πειραιώς, ενώ ο Μ. Βορίδης αμνήστευσε τους υπευθύνους.
Ο Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο» και «συμπαιγνία ανάμεσα στον Βγενόπουλο και τον Σάλλα» το γεγονός ότι στον πλειστηριασμό δεν αναγγέλθηκε οφειλή 4,5 εκατ. ευρώ του Ντυνάν στο Δημόσιο, όταν το Δημόσιο αναγγέλλεται ακόμη και για μικρά ποσά.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι μέλη της διορισμένης διοίκησης του Ντυνάν - Νίκας και Πανεθυμιτάκης που είναι συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη
- «την επόμενη του πλειστηριασμού μεταπήδησαν στην ΗΜΙΘΕΑ που ήταν η αντίδικος του Ερρίκος Ντυνάν» και γι’ αυτό πρότεινε το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: