Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΖΩΗ....ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ !!!

"Προσωποποιημένες" ρυθμίσεις οφειλών, μηνιαίες δόσεις για το φόρο εισοδήματος, αλλά και πλήρως αυτοματοποιημένες κατασχέσεις σε οφειλέτες φέρνει η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση. 
Την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε έξι μηνιαίες αντί των τριών διμηνιαίων δόσεων, αλλά και την κατά περίπτωση ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών ιδιωτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αφήνει ανοιχτή η προκαταρκτική συμφωνία που ήρθε στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
Στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης και τη εξάλειψης των τεράστιων ποσών σε φόρους που χρωστούν επιχειρήσεις και ιδιώτες στην εφορία, που έφτασαν στο τέλος Μαρτίου τα 94 δισ. ευρώ στην συμφωνία δανειστών και οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας.                                                                              

Οι υποθέσεις πριν από το 2012

Σε ότι αφορά το αίτημα των δανειστών για διακοπή των ελέγχων όσων υποθέσεων έχουν εντοπιστεί πριν από τις 31/12/2012 ώστε να επικεντρωθούν οι έλεγχοι στις υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας στην συμφωνία προβλέπεται ένα τελικό ξεκαθάρισμα μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν η ΑΑΔΕ να κάνει ένα ξεκαθάρισμα των χιλιάδων υποθέσεων που εκκρεμούν και επιλεγούν με κριτήρια κινδύνου φοροδιαφυγής και φορολογικού αντικειμένου αυτές που θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: