Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ''ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΦΙΚΤΟ'' ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ....ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!

Προσγείωση στο πολιτικά και τεχνικά εφικτό για το ελληνικό χρέος ζητά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Όταν θέτουμε τις προσδοκίες πολύ υψηλά, είναι λογικό ότι χρειάζεται να τις ευθυγραμμίζουμε σε αυτό που πολιτικά και τεχνικά είναι εφικτό», δηλώνει στη «Ναυτεμπορική» ο Β. Ντομπρόβσκις για το κρατικό χρέος της Ελλάδας και αναφέρει ότι «η δουλειά συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έθεσε η δήλωση του Eurogroup το Μάιο το 2016», δηλαδή για εφαρμογή ρυθμίσεων για το χρέος, εάν χρειαστεί, μετά το 2018. Προσθέτει πως «ελπίζω για το αποτέλεσμα και τη δυνατότητα μιας συμφωνίας μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες».

Εξηγεί πως «η δουλειά συνεχίζεται σε δύο μέτωπα. Πρώτον, στα 140 προαπαιτούμενα, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα εφαρμόζονται αυτήν τη στιγμή που συζητάμε. Επίσης δηλώνει πως
«η αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι πάντοτε ο αδύναμος κρίκος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Δεν αρκεί η νομοθέτηση. Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται εγκαίρως και αποτελεσματικά».
Για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα επιβεβαιώνει πως «η απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον για 5 χρόνια, έως το 2022».

Δεν υπάρχουν σχόλια: