Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ....EUROGROUP !!!

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με αυτό το σκεπτικό η Ελλάδα προσέρχεται στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, έχοντας ελπίδες για μια εξέλιξη στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Περιμένουμε μια συμφωνία, όχι όμως ΤΗΝ συμφωνία» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Οι τελικές αποφάσεις για μια ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους θα ακολουθήσει μετά το τέλος του προγράμματος, όπως έχουμε συμφωνήσει. Είναι ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Έχουν κάνει σαφές τι ζητούν».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε ότι «πρέπει να βρούμε μια λύση που να επιτρέψει στην Ελλάδα να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Χαιρετίζω την δύσκολη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει τα μέτρα». «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Π. Μοσχοβισί σημειώνοντας ότι αυτό θέλουν όλες οι πλευρές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντε Ραγιάδες Κακομοιριά Αποικιοκρατούμενη!