Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

GOLDMAN SACHS : ΑΠΙΘΑΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ !!!

Μικρό «καλάθι» κρατά η Goldman Sachs, καθώς εκτιμά ότι είναι απίθανο να ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση (QE).
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που αποτελούν τροχοπέδη για αυτή την πολυπόθητη για την ελληνική οικονομία ένταξη: Αφενός, προβλέπεται ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PSPP) πριν ξεκινήσει τις αγορές ελληνικών τίτλων, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα σε σημερινή της έκθεση. Αφετέρου, η Goldman Sachs εκτιμά πως «δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική ανακοίνωση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές».
Παράλληλα, προβλέπει ότι δεν θα βρεθεί λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένονται και περαιτέρω μέτρα με στόχο την υποστήριξη της βιωσιμότητας του χρέους, πιθανότατα με τη μορφή επιμήκυνσής του. «Η λύση που θα δοθεί δεν θα αφορά σε “κούρεμα” του χρέους αλλά σε επιμήκυνση της διάρκειας και μείωση των επιτοκίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική τράπεζα.
Εάν οι προβλέψεις της Goldman Sachs βγουν αληθινές, θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την κυβέρνηση Τσίπρα, που είχε υποσχεθεί να δώσει ένα τέλος στα μνημόνια. Η Goldam Sachs εκτιμά πως η Ελλάδα και οι δανειστές δεν θα πετύχουν τώρα κάποια συμφωνία. «Αναμένουμε ένα ανακοινωθέν που θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση πριν τις πληρωμές που έχει η Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου», σημειώνει η Goldman Sachs, συμπληρώνοντας πως αναμένει επίσης «συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: