Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ : ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ MIRAGE 2000 ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΧΘΕΣ !!!

Με ένα ασυνήθιστο ατύχημα βρίσκονται αντιμέτωποι οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ύστερα την πτώση του Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή  νότια των Σποράδων.
Συγκεκριμένα μετά την επιτυχή εγκατάλειψη του αεροσκάφους από τον πιλότο του,  το αεροσκάφος έπεσε ακυβέρνητο αλλά δεν συνετρίβη στην επιφάνεια της θάλασσας όπως θα ήταν το φυσιολογικό, ούτε καν προσθαλασσώθηκε έστω τυχαία για να βυθιστεί εν συνεχεία.
Το αεροσκάφος ακούμπησε την επιφάνεια και διανύοντας κάποιες εκατοντάδες μέτρα επάνω στην επιφάνεια, σταμάτησε χωρίς να βυθιστεί και…άρχισε να πλέει σε μία εξέλιξη αεροπορικού ατυχήματος που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο!
Μάλιστα τα ρεύματα της θάλασσας το παρέσυραν σε μια απόσταση 12 μιλίων, με αποτέλεσμα να έχει πλησιάσει της ακτές της Εύβοιας και να βρίσκεται κάπου μεταξύ της Αγίας Άννας και της Κύμης Ευβοίας.
Γύρω του βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού και θα επιχειρηθεί να ανακοπεί η πλεύση του και να επιχειρηθεί ανέλκυσή του πριν φτάσει στην παραλία.
Επίσης κλιμάκιο της 206 ΠΑΥ (Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών) βρίσκεται κοντά του με δύτες για να προσδέσουν μπαλόνια γύρω του, να αποτρέψουν την βύθιση και να καταστεί δυνατή η ανάσυρσή του.
Σε ότι αφορά την αιτία της πτώσης του, αναφέρεται από τον πιλότο ότι ήταν κράτημα του (ανέκαθεν προβληματικού…) κινητήρα SNECMA M53 P2. Ο 28χρονος υποσμηναγός πετούσε τη στιγμή εκείνη μεταξύ 500 και 1000 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας και όταν απέτυχαν οι προσπάθειες επανεκκίνησης του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό ακουμπήσει στην επιφάνεια της θάλασσας το εγκατέλειψε.
Το αεροσκάφος είναι κατασκευής της Dassault-Breguet.
Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουνίου του 2011 ένα διθέσιο αυτή τη φορά αεροσκάφος Mirage 2000BGM είχε επίσης φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας σχεδόν άθικτο όταν οι δύο χειριστές του (Μ.Κουρτής και Μ.Μήτσιου,) το προσθαλάσσωσαν μετά από κράτημα του κινητήρα.
Μάλιστα το αεροσκάφος αργότερα ανελκύστηκε από ειδικό κλιμάκιο της ΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: