Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΕΡΕΜΕΤ !!! [ video ]

Σωματοφύλακες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και εναντίον του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον, κοντά στο κτίριο Brookings.
Στελέχη της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν πλησίασαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, χτύπησαν έναν δημοσιογράφο του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού NPR, των ΗΠΑ.


Ο Ερντογάν βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια. Περίπου 40 διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου. «Ο Ερντογάν σκοτώνει παιδιά» φώναζε το πλήθος. Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, λίγοι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου προέδρου κράδαιναν τουρκικές σημαίες.

Μέλη της ομάδας ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έδειξαν να αντιδρούν στην παρουσία δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: