Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ : ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ....ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ...ΠΟΙΟΣ !!! [ video ]

Οι Τσίπρας και Τσακαλώτος αποδέχθηκαν όλα τα μέτρα που απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές. Πετσοκόβουν το αφορολόγητο, αναγκάζοντας εργαζομένους των 500 ευρώ να πληρώνουν φόρο. Κόβουν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, μειώνοντας το εισόδημα των συνταξιούχων. Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα πρακτικά όλες τις Κυριακές. Επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ, το νερό, τις συγκοινωνίες.
Οσο και να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξωραΐσει την κατάσταση, η βαρβαρότητα του νέου αυτού μνημονιακού πακέτου δεν κρύβεται με τίποτα. Ακόμη και τα αντίμετρα που διαφημίζουν, δεν είναι ουσιαστικά παρά φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, αν καταφέρουν μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή αν καταφέρουν μεγαλύτερο ξεζούμισμα μισθωτών και συνταξιούχων.
Δίπλα στην κυβερνητική προπαγάνδα έρχεται να προστεθεί απεργοσπαστικά όλο το παλιό μνημονιακό πολιτικό φάσμα. «Δεν βγαίνει τίποτε με τις απεργίες, πρέπει να γίνουν εκλογές για να τους τιμωρήσετε με την ψήφο σας», λένε όλοι οι πολιτικοί απατεώνες, από τους «Μητσοτάκηδες» μέχρι τα υπολείμματα της «Κεντροαριστεράς». Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν περνάνε ή όχι τα μέτρα δεν είναι οι ψηφοφορίες στη Βουλή στις 18 Μάη, αλλά είναι οι αγώνες του εργατικού κινήματος.
Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας θα σπάσει την προπαγάνδα ότι «ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους όπως παλιά, γιατί δείχνει ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Θα δώσει στήριγμα και δύναμη σε όλες τις μάχες για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ, το νερό και το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη. Θα ενισχύσει τους απεργούς των νοσοκομείων που οργώνουν τη χώρα ενάντια στη διάλυση της Υγείας, απαιτώντας προσλήψεις. Θα δυναμώσει τη μάχη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις μαζικές απολύσεις. Θα πιέσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση, ώστε να μη γίνουν πράξη τα νέα μέτρα.
Γι' αυτό στις 17 Μάη πρέπει να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από απεργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: