Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ : ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΓΙΑ ''ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" !!! [ video ]

«Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα» είναι το σύνθημα της μεγάλης κινητοποίησης κατά της ανεργίας που καλεί ο Δήμος Πάτρας την Κυριακή, στις 11 το πρωί στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Σκοπός της κινητοποίησης, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, σωματείων, συλλόγων, με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας να «πλημμυρίσει» η  Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να μετατραπεί σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έχει τονίσει για την κινητοποιηση:
 «Στο επίκεντρο της νέας λαϊκής κινητοποίησης θέτουμε και πάλι το αίτημα  εργαζομένων και  ανέργων  «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Το νέο, τέταρτο μνημόνιο φέρνει επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα φωτιά, που σαρώνουν και χτυπάνε από χίλιες μεριές, το ήδη λεηλατημένο εισόδημα και τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μέτρα μόνιμα, που αθροίζονται σε όσα έχει ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέτρα που αυξάνουν τη φτώχεια και την ανεργία, που σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργούν την αργία της Κυριακής και βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια.                            
H κινητοποιίηση διεκδικεί, μεταξύ άλλων:
-Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.
-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
-Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.
-Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
-Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
-Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
-Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.

-Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.

-Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: