Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑ 46 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ....ΜΕ 2.3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

Νέα στοιχεία για τους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου έφερε στο φως ο έλεγχος του ΣΔΟΕ που έγινε πρόσφατα στο σπίτι του πρώην υπουργού. Από τα στοιχεία αυτά που ήρθαν σε γνώση της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του διατηρούσαν 46 λογαριασμούς σε δεκάδες υποκατάστημα τραπεζών ανά την επικράτεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συνολικό ποσό των τραπεζικών λογαριασμών, που αφορούν την χρονική περίοδο 2000-2010, ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 1 εκατ. του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και οι 900.000 ευρώ της συζύγου του, δεν δικαιολογούνται με βάση τα παραστατικά που ο ίδιος προσκόμισε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. 
Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των μελών της Προανακριτικής για τα εξοπλιστικά η οποία εισέρχεται στην τελευταία φάση των εργασιών της, αυτή της σύνταξης του πορίσματος. Οι εισηγητές των κομμάτων έχουν αναλάβει να συντάξουν το πόρισμα μέσα σε διάστημα 15 ημερών ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η συζήτησή του στην Ολομέλεια στις 28 Ιουνίου.

Ποινική δίωξη στον Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σήμερα στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η ποινική δίωξη έρχεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείτο για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: